Mar 17, 2012

GPS tak boleh dipercayai ker?

Akibat terlalu bergantung kepada sistem penentu kedudukan global (GPS) sebuah kereta sewa yang dinaiki tiga pelancong Jepun terkandas di laut di Oyster Point, Brisbane Australia.

Kereta sewa yang diakatakan terkandas di dalam laut
Mereka percaya kereta tersebut dapat melalui laluan berlumpur sepanjang 15 kilometer ke Pulau Stradbroke Utara berdasarkan maklumat GPS.

Namun, kereta itu yang dinaiki pelajar dari Tokyo, Jepun terkandas dalam lumpur. 

Ketiga-tiga pelajar tersebut terpaksa membuat keputusan untuk meninggalkan kereta berkenaan kerana air laut mula pasang.




14 comments:

Hzndi said...

Im here

zizie said...

kadang2 la..

Kasih Salina said...

haha..asyik bergantung dgn GPS jer..ada otak pun x nak guna..hihi..

Geelong Dentist said...

Greetings... Have a great weekend... Smile!!

Tyntha Lana said...

GPS memg xleh dipercayai...100%

Ni salah drebar ni gak ni. ngikot sangat gps tuh,hihihi

anamizu kaito said...

adeh..hape ke lurus bendul benor driver nye tu pon =P






luv,
cik ana

cik apa saja said...

ahahahaha...sian org bwak kete tu....tu la....gps tu bg penunjuk arah je...yg pemandu kene la alert..jgn ikutkn sngt...kih3

Ahmad Saufe said...

sometime je la leh pakai...haha

teratai said...

GPS ~ Guna Pun Sesat!Jgn percaya 100%!!

Ezad Skytech said...

bukannya 100% boleh percaya kat GPS ni...hee~

★ aIsyaH ★ said...

huu..syg uw kete tggl kat lautan..

spe suh percaye no GPS tu..

hee :)

APAN said...

overconfident gayanya nih...

Aina said...

macam tak percaya jer manusia kena tipu dengan teknologi...huhu :(

Putri said...

Disebabkan GPS la, my wedding ceremony rosak.3 sword barrel man tak dapat dtg kenduri sebab sesat berpandukan GPS.Canggih la sangat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...