Dec 13, 2010

Maxis Broadband vs P1 W1MAX

Aku guna Maxis Broadband sejak bulan lepas.. kira baru lagi lah.. nampak gayanyer.. aku terpaksa mengambil keputusan drastik setelah coverage maxis tempat aku semakin teruk.. pada awalnyer, aku beranggapan mungkin diorang ada masalah teknikal.. namun, masalah tak selesai jugak.. dah bermacam - macam usaha aku lakukan, termasuklah call operator maxis,..pun tak selesai-selesai..

Hari ini, tanpa berfikir panjang.. aku terus register P1 W1MAX.. tapi sebelum tu, aku survey dululah service apa yang diorang boleh bagi dan aku kira, service diorang meet aku punyer expectation.  Untuk register tak mahal, aku hanya perlu bayar RM 100.00..(jumlah yang sama utk register Maxis Broadband).. dan dengan bayaran tu, mereka bekalkan aku dgn P1 4G Modem + WIGGY (sebab aku register yang nie sekali - for travel purpose)..

Huhuhu.. keputusan yang aku ambil memang berbaloi-baloi.. tak sia-sia aku register P1 W1MAX nie.. tengok ajer perbezaannyer..


Perbezaan Coverage Maxis Broadband vs P1W1Max (WIGGY) kat rumah aku..





5 comments:

Sca Ndx said...

waa. cam laju je P1. sebenarnya ikut tempat juga kan bro?

burnkelana said...

yup.. setakat nie P1M1MAX paling bagus kat tempat aku nih..

Sephi Sephia said...

Ya, broadband memang teruk!!!

Along Tapa said...

walaupun aku pakai maxis broadband gak, tapi secara jujur aku cakap...maxis service untuk network memang sucks~~~~

sesia bayor memahal...nak nangis jek rasa ni~~~

Gorengbaek - Seksyen baru untuk Meon...Kenapa masalah sosial makin banyak??

Hangit habis dah - Amenda??!!tak pernah tengok orang hangin ke??

burnkelana said...

wahai bloggers.. buatlah pilihan yg tepat.. jgn sampai menyesal nanti..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...